Confort addictiu com a missió de marca: entrevista a Cristina Montaña.

Roba de llit artesanal i sostenible

Confort addictiu com a missió de marca: entrevista a Cristina Montaña.

La dissenyadora tèxtil Cristina Montaña està experimentant un èxit creixent amb l’expansió de la seva marca de productes tèxtils d’interiors.

La seva principal missió és crear productes per a tota la família que assegurin un descans plaent i un confort que el defineix com a addictiu.  Al catàleg podem trobar no només roba de llit confeccionada amb cotó orgànic i tints hipoal·lergogens, sinó també, una àmplia varietat de productes de decoració per a la llar com vànoves i coixins de punt fabricats de manera 100% artesanal en les seves pròpies instal·lacions, en un entorn idíl·lic a Els Hostalets de Balenyà, Barcelona.

 

Com va sorgir la inspiració a l’hora de crear la marca?

Professionalment sempre m’he dedicat al disseny tèxtil i, més concretament, al gènere de punt però, en els meus inicis, dissenyava col·leccions de roba per dona i home. Al 2007 vaig anar a una fira a Alemanya on vaig comprar uns llençols de punt i em van sorprendre gratament; el seu tacte, la suavitat… Encara més em vaig sorprendre quan el meu marit, que tenia un munt de problemes amb la pell, em va dir que amb aquells llençols se li havien acabat els malsons. Va ser llavors quan vaig decidir fer un tomb a la meva carrera i dedicar-me al món de la decoració sense perdre mai els meus inicis.

 

Els teixits, per les seves qualitats organolèptiques, són part fonamental del confort d’un espai interior.

 

Amb quins tipus de materials treballeu?

A Mikmax només utilitzem matèries primeres de la millor qualitat, com els fils 100% pentinats. Les fibres són llargues i, per tant, no es deformen ni surten boletes. A més a més, també apliquem tècniques de tintar fredes per aconseguir peces amb un acabat especial, com ho és la nostra col·lecció de stonewashed o rentat a la pedra. Per tots aquests motius podem dir que els nostres teixits són molt apropiats per persones amb al·lèrgies i pells atòpiques. L’últim llançament ha estat la línia de cotó orgànic amb certificat GOTS, que compleix amb totes les normatives del procés. El resultat, com diuen els nostres clients, és totalment addictiu.

 

El cotó orgànic i els tints hipoal·lergogens respecten la pell delicada dels nadons.

 

Roba de llit de cotó en color grisos.

 

Com afecten els materials al descans? -estrès, al·lèrgies, pell sensible, etc. –

Crec que el nostre lema “REST WELL TO LIVE BETTER” resumeix en poques paraules la nostre filosofia; està demostrat que si dorms bé, l’endemà et trobes molt millor. Tota la col·lecció de Mikmax està pensada per aquest motiu.

La línia beauty està confeccionada amb seda Mullberry de la millor qualitat. Es tracta d’un teixit amb moltes propietats per a la pell ja que no causa fricció, evitant que surtin arrugues i és molt recomanable per a la caiguda del cabell. De fet, venem molt bé la funda de coixí i els antifaços a clíniques de tractament de cabells.

Uns altres clients satisfets són els infants. Els més petits de la casa, un cop han dormit amb el nostre cotó, ja no volen dormir amb uns altres llençols.

 

Idíl·lic jardí. Una mare i un nadó embolicats amb una manta de punt gruixut.
Els materials naturals ens fan connectar amb la natura i rebaixen el nivell d’estrès.

 

Creus que el factor artesanal es percep al producte?

Totalment. Mikmax ofereix una sèrie de productes artesanals, elaborats amb paciència en les nostres pròpies instal·lacions. Els productes que més destaquen són una manta i uns coixins que fem a mà i que podem personalitzar, ja que els fem a mida, combinant els colors que el nostre client prefereixi.

 

Mans experimentades confeccionen mantes i coixins de punt de manera artesanal.

 

La calidesa de la mà artesana és tangible en la suavitat dels teixtis.

La col·lecció de stonewash també és única, ja que el procediment és molt lent i gairebé manual, això fa que cada unitat tingui un acabat únic i diferent.

 

Què significa que un producte tèxtil sigui sostenible?

Com a conseqüència de la creixent preocupació pel medi ambient i el canvi climàtic (ja era hora), tots els sectors estem treballant fort per minimitzar la nostra petjada mediambiental. El sector tèxtil, no n’és una excepció, sinó que, m’atreviria a dir que és un dels pioners en l’aplicació de mesures per a la preservació del medi ambient. Posem un especial èmfasi en la selecció de la matèria primera amb la que confeccionem les nostres peces, així com, en col·laborar amb proveïdors de proximitat. Per tant, la majoria dels nostres confeccionistes estan molt a prop nostre.

 

Conjunt de coixins en tons blans, de diferents formats.

La línia vegana assegura que no s’utilitza cap mena de producte derivat de l’explotació animal per a la fabricació de productes per a la la llar lliures de patiment.

També hem apostat per treure tots els plàstics de les nostres presentacions i fer servir papers i cartrons reciclats.

 

Com t’inspires per crear nous dissenys? Tens en compte el factor estètic i l’interiorisme?

M’inspiro en les sensacions que vull sentir quan arribo a casa després d’un dia en la vida d’una dona treballadora, mare, amiga… Amb el ritme endimoniat que portem en el nostre dia a dia és imprescindible tenir el màxim confort en les nostres hores de descans i, si a això li sumem l’actual tendència del nesting -gaudir de la llar en les nostres hores lliures- fa que els nostres productes formin part de la vida de cada vegada més persones.

Si la gent conegués el lloc on treballem, un entorn rural rodejat de naturalesa i animals, entendria perfectament d´on trec la inspiració ;).

 

Mans experimentades confeccionen mantes i coixins de punt de manera artesanal.
Oficina, showroom i taller en un entorn idil·lic a Els Hostalets de Balanyà.

 

Quin són els nous reptes? Tens en ment nous productes?

La nostra empresa està bullint d’idees i projectes per a poder oferir als nostres usuaris més productes que els permeti incrementar el confort i el benestar en les seves llars o quan es trobin fora d’elles. És per això, que al setembre llençarem una nova col·lecció homewear de roba per estar còmode per casa. Estem en un gran moment creatiu i de desenvolupament, el que ens aporta energia per afrontar nous reptes tant dins com fora les nostres fronteres.

Per exemple, l’últim projecte que hem desenvolupat en el món de la hostaleria i del que ens sentim molt orgullosos, és la col·laboració amb la cadena estatunidenca Kimpton per a la obertura del seu nou establiment a Barcelona.

 

Com es poden adquirir els productes?

Els clients particulars poden accedir a Mikmax a través de la nostre botiga virtual o de la nostra selecta xarxa de distribuïdors. Apostem per l’assessorament professional de la mà de dissenyadors d’interiors que, en definitiva, són els que prescriuen el nostre producte i amb els que compartim els mateixos gustos: dissenys simples, colors subtils, combinacions harmòniques i la missió d’aportar el màxim confort.

 

Si vols experimentar el descans més plaent, consulta’ns per l’assessorament personalitzat i gaudeix de descomptes exclusius per a clients de Crearte Interiors.