Aspectes clau per dissenyar la terrassa perfecta

Aspectes clau per dissenyar la terrassa perfecta

Amb l’arribada del bon temps, la terrassa torna a ser la protagonista. Els nostres clients, amb ganes de gaudir del seu espai exterior, ens consulten sobre projectes de reforma i decoració de terrasses i jardins.

Per ajudar-vos a escollir les opcions que millor s’adaptin a les vostres necessitats i gustos, hem elaborat una guia amb recomanacions per aconseguir un espai exterior funcional i confortable on poder descansar i gaudir de l’estiu.

 

 

Per on comencem?

 

 

Un projecte de reforma de terrassa presenta unes particularitats específiques, ja que es tracta d’un espai exterior. La climatologia marca unes pautes bàsiques en relació als materials, productes i sistemes que requereixen prestacions específiques en matèria de resistència, estanquitat i manteniment.

Existeix una extensa varietat de productes que faciliten l’adequació de la terrassa i que comporten poca obra i són de fàcil i ràpida instal·lació.

 

 

Paper, llapis i bona planificació.

 

 

Abans de començar, és necessari distribuir adequadament l’espai. A més de conèixer el format i les dimensions disponibles, és interessant considerar el paisatge circumdant, la climatologia i la incidència del sol, així com les necessitats a les que ha de respondre el projecte.

Planificar la terrassa com una extensió del propi habitatge proporcionarà un espai addicional a l’interior, guanyant superfície i millorant la comunicació entre ambdós espais.

Un plantejament obert mitjançant àmplies portes, plegables o corredisses, permetrà una relació fluida; projectant un interior que s’obri  i connecti amb l’exterior.

 

Projecte de terrassa amb menjador exterior cobert amb pèrgola bioclimàtica per gaudir durant tot l’any.

 

 

A la pròpia terrassa, podem distribuir zones cobertes que serveixin de transició i ens protegeixin de les inclemències meteorològiques, per poder gaudir de l’espai exterior duran tot l’any i sense dependre del temps. La solució més eficient que existeix actualment són les pèrgoles bioclimàtiques que s’adapten a les circumstàncies i ofereixen un espai impermeable.

 

 

Si vols saber-ne més, visita: Pèrgola Bioclimàtica. Un nou espai exterior de gran confort.

 

 

Opcions infinites als teus peus.

 

 

Per aconseguir una terrassa atractiva i, al mateix temps, organitzar l’espai, aconsellem delimitar zones ajudant-nos del canvi de paviment, inclús a diferents altures.

Actualment, existeixen solucions que, aprofitant el terra i les pendents existents, ens permeten instal·lar paviments per renovar l’estètica i prestacions de l’espai, sense necessitat de realitzar grans obres.

Les rajoles ceràmiques d’espessor reduït, entre 3,5 i 7mm, poden ser instal·lades a sobre de les existents. Es tracta d’un producte resistent al xoc tèrmic, a les gelades, als impactes i repel·leixen les taques. Aporten continuïtat amb l’interior, ja que existeixen una àmplia gama de formats, textures i colors. És indispensable escollir un model antilliscant i és recomanable per a la zona del menjador exterior, per ser de fàcil neteja.

 

 

Les tarimes tècniques elevades són una solució ideal per generar superfícies a doble altura o per anivellar el paviment quan presenta pendents pronunciades. El drenatge es realitza per sota de la tarima, aconseguint  un paviment aïllat de la solera, rebaixant, així, l’impacte de sobreexposició i, per tant, no acumulant calor. Les tarimes de fusta natural requereixen manteniment periòdic, per tant, recomanem la utilització de tarimes ecològiques, compostes per fibres naturals reciclades. Aquest producte resulta molt més resistents al sol i a l’aigua, amb la qual cosa, no s’esquerda ni decolora. El manteniment és mínim i aporta la mateixa calidesa que la fusta.

 

 

Si vols saber-ne més, visita el nostre Projecte destacat: Una terrassa per gaudir en família.

 

 

L’àmplia gamma de colors i textures convida a jugar per crear ambients únics i exclusius, donant un toc especial a cada projecte.

 

 

La gespa artificial és un tipus de paviment molt recomanable per la seva facilitat d’instal·lació i baix manteniment. Aporta color i ens connecta amb la naturalesa, a més de ser molt agradable al tacte. És aconsellable com a paviment per zones de relaxació o espais infantils, perquè la superfície tova proporciona confort. Existeix un gran ventall d’acabats amb diferents frondositats i sensacions.

Si el que necessites és donar un aire més decoratiu existeix, també, l’alternativa de col·locar una catifa d’exterior que aportarà calidesa, augmentant les possibilitats a l’hora de decorar la terrassa, sobre tot a la zona del menjador. D’aspecte similar a la de fibres naturals com les de sisal, però resistents a l’aigua, el sol i amb tractament anti-taques.

 

 

Les catifes tècniques aptes per exterior són una solució decorativa ideal per generar una atmòsfera agradable amb poc pressupost.

 

 

Definint l’estil.

 

 

El mobiliari marcarà l’estètica de la terrassa. És imprescindible escollir productes de qualitat per tal de que ens garanteixin una llarga durada i poc manteniment.

A l’hora triar el mobiliari òptim per la terrassa, hem de tenir en compte si estarà exposat a la intempèrie durant tot l’any o si, pel contrari, estarà protegit sota un sostre o una pèrgola.

Els materials més habituals per al mobiliari d’exterior són la fusta de teca, el ratà, l’alumini i els materials sintètics. Cada material presenta els seus avantatges i inconvenients.

El mobiliari de fusta natural aporta una estètica clàssica i naturista. La fusta de teca, inclús la d’alta qualitat, requereix de manteniment periòdic, d’escatat i vernissat per mantenir el color i evitar que la fusta s’esquerdi i deteriori per l’exposició al sol i la pluja. Per tant, no és recomanable per la intempèrie ni a prop del mar.

 El mobiliari d’alumini és lleuger, fàcil de transportar, resistent i durador inclús en primera línia de mar. Estèticament podem trobar dissenys contemporanis i minimalistes per entorns d’inspiració mediterrània. Suposen una inversió a llarg termini, garantit per la seva durabilitat i baix manteniment i, per tant, el seu preu és més elevat.

 

 

La combinació de tub d’alumini, corda i teixits tècnics especials per exterior permeten infinites combinacions i dissenys sorprenents.

 

 

El mobiliari de ratà sintètic, realitzat en polietilè d’alta densitat, ha desbancat al de fibres naturals per ser resistent a l’aigua i a la decoloració del sol. El preu és assequible, no obstant això, els mobles d’alta gamma, amb trenats manuals i productes amb garantia a l’exposició directa al sol, multipliquen el seu valor.

 

 

Per donar un aire fresc i desenfadat són tendència els colors pastel. El mobliari de materials plàstics permet molta flexibilitat a l’hora de combinar colors i textures.

 

 

El mobiliari fabricat en plàstic és de gran resistència a les altes temperatures i, pràcticament, no requereix manteniment. A més a més, la varietat és infinita, amb dissenys i colors sorprenents, formes orgàniques que permeten major ergonomia i confort. El sistema de fabricació facilita l’existència d’una àmplia oferta en productes de gamma mitjana a preus assequibles.

 

 

Si vols saber-ne més, visita: Mobiliari d’exterior: 4 col·leccions per triomfar aquest estiu.

 

 

La terrassa és un espai molt especial del nostre habitatge; ens connecta amb la naturalesa mentre ens sentim protegits per la domesticitat de la nostra llar. A més a més, pot ser tant un espai d’evasió on relaxar-nos respirant i sentint la brisa i el sol, com també, un lloc de reunió on compartir riures i moments inoblidables amb les amistats i la família. La terrassa mereix la nostra cura i atenció, i quin millor moment per posar-la a punt que els primers dies de primavera.

 

Quines idees t’han semblat més útils? Havies pensat en millorar la teva terrassa de cara a l’estiu?